De cine si de ce ne indragostim !

De ce ne indragostim? Pentru ca asa am fost creati si in acest scop! Asa este aceasta lume creata! Un Univers care este dual si in care totul este mijlocit de doua forte supreme : Moartea si Iubirea. Moartea curma viata, Iubirea naste viata.Am fost creati barbat si femeie, ying si yang, zi si noapte, apa si foc, pamînt si cer, alb si negru,
pozitiv si negativ, bine si rau… Între cele doua extreme se afla o multitudine de nuante, frumuseti si culori care dau charmul vietii. Dualitatea creaza si naste armonie, conflicte si viata. Dincolo de dualitate, stim azi ca fiecare element contine în el totul, într-o proportie mai mare sau mai mica, universul fiind holografic.
Dar sa revenim la iubire… care si ea contine în ea totul! Bucurie si tristete, împlinire si pierdere, curaj si teama, sex si dorinta sexuala, unire si singuratate pasiune si indiferenta… Iar între toate acestea e secretul vietii, secretul unei vieti ce fara dragoste nu ar fi decît un non sens. Fiind un subiect vechi de cînd lumea, a preocupat nu doar
filosofii, scriitorii si artistii ci si psihologii, care au încercat sa studieze iubirea din perspectiva lor. Cercetarile, studiile, experimentele din acest domeniu nu au adus prea multe noutati, totusi au existat si unele surprize.
PAREREA PSIHOLOGILOR.

CE ARE IMPORTANTA cand ne alegem un partener?

ATRACTIA FIZICA este pe primul loc atunci cind ne alegem un partener. Nu o spun eu ci studii, experimente, observatii psihologice. S-a constatat ca nici inteligenta, nici personalitatea, nu au un rol mai important decat aspectul fizic, atît pentru barbati cît si pentru femei. E primul lucru cu care cineva ne atrage atentia. TOTUSI s-a mai constatat ca unele persoane doresc sa se puna pe ei/ele însele în valoare si atunci instinctiv îsi aleg un partener mai putin aspectuos, pentru a fi ei centrul atentiei, si a fi considerati atragatori
prin efectul de contrast.

PROXIMITATEA îsi are si ea importanta ei. Multe cupluri sunt formate din persoane care au locuit sau au lucrat în apropiere unul de celalalt.Poate ca e o chestiune de bun simt… Sigur ca e mai greu sa ai o relatie de iubire cu cineva aflat la 1000km distanta !
Cred ca e vorba de comoditate. E ceva uman si firesc. Ne îndragostin de colegi, de prieteni, de vecini… In plus proximitatea creeaza… familiaritate.
FAMILIARITATEA s-a constatat ca efectul simplei expuneri repetate, duce la aparitia sentimentului de atractie. Este de fapt banala obisnuinta, care deseori creaza prietenie, iar prietenia cu cei de sex opus se tranforma deseori în relatie sexuala. E tot comoditate,
tentatie, deseori lene si lipsa de vointa.
SIMILARITATEA contrazice zicala “contrariile se atrag”. Ne plac cei ce gandesc ca noi, cei ce au aceleasi preocupari, cei din
aceeasi clasa sociala, acelasi nivel de educatie, aceleasi gusturi, placeri si aspiratii.
Deseori cuplurile se aseamana si sub aspect fizic, acestea sunt cele care se înteleg cel mai bine. MOTIVUL? Oamenii îsi pretuiesc propriile pareri si aprobarea ceiluilalt întareste respectul de sine.
TRANSFERUL e acel fenomen psihic în care cineva îsi proiecteaza asupra altcuiva anumite sentimente, care de fapt le simte pentru cu totul altcineva, dar cele doua persoane se aseamana mult între ele. Ne putem îndragosti de cineva care seamana cu altcineva pe
care l-am iubit candva. Persoana ne aminteste de cineva important, iar sentimentul avut fata de acel cineva se reactiveaza uneori inconstient, uneori chiar daca credem ca am uitat acea iubire…. E vorba de scheme mentale vechi dar… înca valabile. Deci trebuie sa fim atenti cînd cineva ne spune: “ îmi amintesti de o persoana…”, asta numai daca nu vrem sa fim doar un surogat al unei vechi iubiri…

PAREREA MEDICILOR

Sexul ne da sanatate, ne relaxeaza, ne întinereste, creaza
anumite substante în corp care sunt foarte benefice pentru organism. Cei ce fac sex traiesc mai mult si sunt mai fericiti. Nu cred ca asta mai e o noutate pentru cineva. Totusi trebuie sa evitam relatiile întîmplatoare si aventurile de-o noapte. Urmarile pot fi o boala venerica, un copil nedorit, sau un obsedat sexual de care cu greu mai putem scapa. Dincolo de acestea… e bine sa ne bucuram de viata si sa stim ca sexul nu e un pacat. În special atunci când exista dragoste… Parerea mea, sexul e indicat si minunat, numai atunci cind exista dragoste!.

PAREREA MAESTRILOR SIPIRITUALI

Niciodata o relatie nu e întîmplatoare. Întalnim oamenii cu care rezonam, cel putin în acel moment cand îi cunoastem. Ulterior putem evolua diferit… fapt care duce deseori la ruperea legaturii. Legam relatii de iubire fie cu cei cu care am avut o legatura veche dar neterminata, dintr-o existenta anterioara, fie cu cei care trebuie sa ne învete ceva. Sa ne dea o lectie de viata fie ea placuta ori ba. Nu e bine sa facem juraminte de iubire de genul: “ te voi iubi întotdeuna, voi fi vesnic cu tine, ne vom iubi cat timp universul va exista, etc…”. acest tip de legaminte pot avea efectul unei vraji.
Leaga spiritele în astral si deseori creaza haos in destin. Suntem alaturi de o persoana atata cît vrea Dumnezeu, cît avem o legatura naturala cu acea persoana, legatura al carui scop deseori ne este necunoscut, pentru ca transcede legile umane, fiind de natura divina.
Dincolo de aceasta, orice legatura e deja inoportuna si malefica, chiar daca a început cu… iubire.

PAREREA MEA…
Iubirea este acel necesar fara de care viata nu are charm si sens. Am cunoscut din nefericire (pentru ei desigur), cîtiva oameni care au declarat ca nu au iubit niciodata, ca n-au fost îndragostiti dar si oameni care din cauza unei dezamagiri sau a interpretarii gresite a anumitor situatii, au jurat sa nu mai iubeasca niciodata si sa traiasca doar rational. Sufereau de diverse boli… erau nefericiti, intreaga lor viata era plina de probleme de tot felul si atrageau in jurul lor numai situatii negative cu care in sinea lor nu si-ar fi dorit sa se confrunte …de ce? Din cauza lipsei IUBIRII.
Iubirea e o stare,este o emotie, o vibratie de care nu ne putem lipsi. O simti si e de neînteles pentru cei ce n-au simtit-o niciodata, indiferent cit de maestru ai fi în arta cuvintelor cand încerci s-o descri. Dincolo de parerile psihologilor, dincolo de orice parere, iubirea este un mare mister si un mare dar… Uneori nu poate exista nici o explicatie logica pentru anumite sentimente. Asta e charmul ei…. are o logica a ei. Pentru ca iubirea e ceva ce pleaca din suflet si se întoarce la tine mai frumos decît era cand a plecat. Ochii persoanei iubite sunt o oglinda magica ce ne reflecta în primul rînd calitatile uitand sa ne arate si defectele. E ocazia de a te simtii liber, fara sa fie nevoie sa fii singur pentru asta. E bucuria de a te regasi, de a te confirma, de a te admira prin intermediul cuiva. E ocazia de a fi dojenit cu blandete, învatat cu seriozitate, dar fara a fi întrebat daca ai priceput bine lectia si sanctionat in caz contrar. E bucuria de a darui, fara sa pierzi in realitate nimic daruind, ci dimpotriva, cu cît daruiesti mai mult… te îmbogatesti mai mult. E bucuria de a trai… Fiecare iubire e unica si incomparabila cu alta, a ta sau a altcuiva.
DECI IUBITI! IUBIREA E UN DAR DIVIN!

Pace tuturor

 

About Andy Catalin Gheorghe

Sunt unul din cei carora le place sa stea la soare si sa se uite in jur cu bunavointa si ganduri de pace si armonie.Sunt unul din cei care cred in Dumnezeu si in puterea suprema a iubirii si a binelui.Sunt unul din cei care pun firimiturile de paine ramase, pe pervaz pentru a hrani si vrabiutele.Imi este mila de animalele suferinde si de batranii dati afara din case de proprii copii. Cred ca cea mai divina calitate a unui om este generozitatea si incerc sa nu uit asta niciodata.Nu-mi ascund defectele, incerc sa mi le corectez.Nu-mi ascund greselile, incerc sa nu le repet.Imi place Bucureştiul noaptea, as petrece ore in sir pe o bancă din faţa TNB-ului sau in Herastrau.Sunt foarte punctual dar nu-mi plac ceasurile pentru ca imi aduc aminte de aşteptari.Cred ca am fi mai fericiti daca n-am mai judeca orice gresala, nici a noastra nici a altora.Oamenii gresesc vor nu vor, si cei care stiu sa ierte altora si sa treaca peste, au mult mai mult de castigat decat cei care rup o relatie pentru orice pas gresit. Cei puternici iarta.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s